01 -
Zagnieć mąkę pszenną z cukrem pudrem, zimnym masłem, jajkiem oraz szczyptą soli do uzyskania jednolitej masy. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i schłódź w lodówce przez 30 minut.
02 -
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż formę o wymiarach 24×24 cm papierem do pieczenia. Przełóż schłodzone ciasto i równomiernie rozprowadź na dnie formy, nakłuj widelcem. Piecz przez 15 minut, a następnie odstaw do przestudzenia.
03 -
W dużej misce wymieszaj twaróg sernikowy, cukier, cukier waniliowy, jajka, budyń waniliowy w proszku oraz kwaśną śmietanę do uzyskania gładkiej konsystencji.
04 -
Wylej masę serową na podpieczony spód. Równomiernie rozsyp borówki amerykańskie na powierzchni masy.
05 -
Połącz mąkę, cukier oraz zimne masło i zagnieć palcami do uzyskania grudkowatej kruszonki. Posyp nią wierzch ciasta.
06 -
Piecz w temperaturze 180°C przez 45–50 minut, aż kruszonka będzie złocista, a masa serowa całkowicie się zetnie.
07 -
Po upieczeniu pozostaw do całkowitego wystudzenia, następnie schłódź w lodówce przez kilka godzin przed podaniem.