→ Mięso drobiowe
01 -
454 g filetu z piersi kurczaka bez skóry i kości
→ Warzywa
02 -
2 średnie lub 3 małe cukinie pokrojone w plasterki
03 -
150 g pomidorków koktajlowych lub winogronowych, przekrojonych na pół
04 -
75 g suszonych pomidorów w oleju, posiekanych
05 -
30 g świeżego szpinaku
06 -
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
07 -
1 mała szalotka, cienko pokrojona
→ Tłuszcze i oleje
08 -
15 ml oliwy z oliwek
→ Przyprawy i zioła
09 -
½ łyżeczki płatków chili
10 -
1 łyżeczka suszonego oregano
11 -
½ łyżeczki czarnego pieprzu
12 -
1 łyżeczka suszonej bazylii
13 -
1 łyżeczka czosnku w proszku
14 -
¼ łyżeczki ostrej papryki
15 -
1 łyżeczka soli
→ Sery
16 -
50 g startego sera Parmezan
17 -
113 g mozarelli w wiórkach
→ Do posypania
18 -
2 łyżki świeżej pietruszki, posiekanej