01 -
Obierz cebulę, imbir i czosnek, a następnie je drobno posiekaj. Pomidorki pokrój na małe kawałki, zaś ser Paneer pokrój w kostkę o jednakowym rozmiarze.
02 -
Świeże liście szpinaku blanszuj przez minutę. Rozmrożony szpinak lekko odciśnij z nadmiaru wody. Następnie zmiksuj go z niewielką ilością wody (około 125ml), aż uzyskasz gładką konsystencję.
03 -
Rozgrzej oliwę w dużej patelni. Wrzuć cebulę, czosnek i imbir. Smaż, mieszając, przez około 5 minut, aż będą miękkie i lekko zarumienione.
04 -
Dodaj pokrojone pomidory, kmin rzymski, Garam Masalę i mieloną kolendrę. Smaż wszystko na małym ogniu przez następne 5 minut, aż pomidory zmiękną.
05 -
Do patelni wrzuć zmiksowany szpinak oraz kostki sera Paneer. Wszystko delikatnie wymieszaj i podgrzewaj, aż będzie dobrze gorące. Na końcu dodaj śmietanę i dopraw całość solą, pieprzem oraz płatkami chili wedle uznania.