→ Drób
01 -
680 gramów fileta z udek kurczaka bez skóry
→ Przyprawy
02 -
1 łyżeczka papryki
03 -
1 łyżeczka proszku z cebuli
04 -
0,25 łyżeczki płatków ostrej papryki
05 -
0,25 łyżeczki soli
06 -
0,25 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
→ Warzywa
07 -
454 gramy zielonej fasolki, odcięte końcówki
08 -
4 ząbki czosnku, drobno posiekane
09 -
0,5 szklanki świeżej pietruszki, posiekanej
→ Nabiał
10 -
3 łyżki niesolonego masła, podzielone
→ Płyny
11 -
0,5 szklanki bulionu drobiowego
12 -
Sok z połowy cytryny
→ Dodatki
13 -
1 łyżka ostrego sosu (np. Sriracha)