01 -
Ustaw piekarnik na 175°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
02 -
Rozpuść masło na średnim ogniu aż stanie się złoto-brązowe i pachnące orzechowo, potem lekko przestudź.
03 -
W dużej misce wymieszaj masło z cukrem trzcinowym i białym aż masa będzie gładka.
04 -
Wrzuć po kolei jajka do masy i dobrze miksuj po każdym dodaniu.
05 -
W innej misce wymieszaj mąkę, cynamon, sodę i sól trzepaczką.
06 -
Powoli dodawaj suche składniki do mokrej masy mieszając delikatnie, nie przesadzaj z mieszaniem.
07 -
Formuj porcje ciasta na przygotowanej blasze, zostawiając ok. 5 cm odstępu między ciasteczkami.
08 -
Piecz przez 10 do 12 minut aż brzegi się zarumienią a środek pozostanie miękki.
09 -
Odczekaj chwilę na blasze, potem przenieś ciastka na kratkę do całkowitego ostudzenia.