01 -
Włóż babeczki do lodówki na co najmniej 4 godziny, żeby zrobiły się sztywne. Zjedz porządnie schłodzone.
02 -
Połącz miękkie masło z kremowym serkiem i cukrem, aż będzie gładko. Gotową masą napełnij rękaw cukierniczy. Ozdób nią ciasteczka, robiąc na wierzchu śmieszne zawijasy.
03 -
W małej miseczce wymieszaj cynamon z cukrem. Obficie oprósz całość posypką.
04 -
Ubij śmietankę aż będzie puszysta. W drugiej misce utrzyj serek, cukier puder i cynamon na jednolitą masę. Ostrożnie wmieszaj do niej ubitą śmietanę. Wyłóż krem na ciasteczkowe spody.
05 -
Ciasteczka pokrusz w malakserze lub rozgnieć w woreczku przy pomocy wałka. Połącz okruszki z roztopionym masłem – ma wyjść mokry piasek. Mocno dociśnij masę do dna 9 papilotek i schowaj do lodówki.