Pyszne Mini Serniki Cynamonowe (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Spód

01 - 75 g roztopionego masła zwykłego
02 - 150 g kruchych ciastek typu Digestive

→ Sernik

03 - 350 g kremowego serka w temperaturze pokojowej
04 - 1 łyżeczka cynamonu
05 - 250 ml dobrze schłodzonej śmietanki 30%
06 - 120 g pudru cukru

→ Posypka

07 - 2 łyżki białego cukru
08 - 1 łyżeczka mielonego cynamonu

→ Lukier serowy

09 - 60 g kremowego serka w temperaturze pokojowej
10 - 20 g miękkiego masła
11 - 25 g pudru cukru

# Sposób Przygotowania:

01 - Włóż babeczki do lodówki na co najmniej 4 godziny, żeby zrobiły się sztywne. Zjedz porządnie schłodzone.
02 - Połącz miękkie masło z kremowym serkiem i cukrem, aż będzie gładko. Gotową masą napełnij rękaw cukierniczy. Ozdób nią ciasteczka, robiąc na wierzchu śmieszne zawijasy.
03 - W małej miseczce wymieszaj cynamon z cukrem. Obficie oprósz całość posypką.
04 - Ubij śmietankę aż będzie puszysta. W drugiej misce utrzyj serek, cukier puder i cynamon na jednolitą masę. Ostrożnie wmieszaj do niej ubitą śmietanę. Wyłóż krem na ciasteczkowe spody.
05 - Ciasteczka pokrusz w malakserze lub rozgnieć w woreczku przy pomocy wałka. Połącz okruszki z roztopionym masłem – ma wyjść mokry piasek. Mocno dociśnij masę do dna 9 papilotek i schowaj do lodówki.

# Uwagi:

01 - Upewnij się, że śmietanka jest bardzo zimna. Wtedy pięknie się ubije i masa będzie lekka.
02 - Najlepsze są tuż po wyjęciu z lodówki – wtedy są zwarte i zachowują strukturę.