01 -
W misce dokładnie roztrzep jajko z cukrem, następnie dodaj olej oraz sok i skórkę z cytryny. Dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
02 -
Do masy jajecznej wsyp kaszę mannę, mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj, aż uzyskasz gęste i lepkie ciasto.
03 -
Odstaw ciasto na 10–15 minut, aby kasza manna napęczniała i masa zgęstniała.
04 -
Zwilżonymi dłońmi formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego.
05 -
Każdą kulkę dokładnie obtocz w cukrze pudrze, aby powstała charakterystyczna skorupka.
06 -
Ułóż kulki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy. Piecz w temperaturze 180°C (grzałka góra-dół) przez 12–15 minut, aż ciasteczka się zarumienią i lekko popękają.