Czekolada z kremem pistacjowym (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Podstawowe

01 - 80 g masła
02 - 200 g kremu pistacjowego
03 - 180 g ciasta filo albo kataifi
04 - 550 g czekolady mlecznej

→ Do przybrania

05 - borówki (jak chcesz)
06 - 100 g białej czekolady

→ Akcesoria

07 - 2 silikonowe foremki ok. 12 x 20 cm

# Sposób Przygotowania:

01 - Rozpuść białą czekoladę i polej nią gotowe batoniki. Możesz też wrzucić borówki na wierzch, jeśli lubisz.
02 - Gdy wszystko dobrze stężeje (poczekaj co najmniej 3 godziny), delikatnie wyjmij słodkości z foremek.
03 - Wyłóż masę z ciasta do foremek, rozprowadzając równo. Przykryj resztą mlecznej czekolady i zostaw do całkowitego stężenia.
04 - Rozlej połowę płynnej czekolady mlecznej do dwóch sylikonowych form. Pokryj także boki na grubość ok. 2 cm. Odstaw, niech lekko zastygnie.
05 - Ciasto wsyp do dużej miski, dodaj krem pistacjowy i wymieszaj wszystko porządnie.
06 - Roztop połowę mlecznej czekolady w kąpieli wodnej. Gdy będzie gotowa, dorzuć resztę posiekanej czekolady i zamieszaj, aż się rozpuści.
07 - Na dużej patelni rozpuść masło na wolnym ogniu. Wrzuć posiekane ciasto i podsmażaj, mieszając, aż zrobi się rumiane i chrupiące. Zdejmij z ognia.
08 - Pokrój ciasto filo na cienkie, krótkie paski. Kataifi już jest gotowe do użycia, nie musisz go siekać.

# Uwagi:

01 - Jeśli kataifi kupisz już podsmażone, możesz od razu wymieszać z kremem pistacjowym bez podsmażania na maśle.