01 -
Rozpuść białą czekoladę i polej nią gotowe batoniki. Możesz też wrzucić borówki na wierzch, jeśli lubisz.
02 -
Gdy wszystko dobrze stężeje (poczekaj co najmniej 3 godziny), delikatnie wyjmij słodkości z foremek.
03 -
Wyłóż masę z ciasta do foremek, rozprowadzając równo. Przykryj resztą mlecznej czekolady i zostaw do całkowitego stężenia.
04 -
Rozlej połowę płynnej czekolady mlecznej do dwóch sylikonowych form. Pokryj także boki na grubość ok. 2 cm. Odstaw, niech lekko zastygnie.
05 -
Ciasto wsyp do dużej miski, dodaj krem pistacjowy i wymieszaj wszystko porządnie.
06 -
Roztop połowę mlecznej czekolady w kąpieli wodnej. Gdy będzie gotowa, dorzuć resztę posiekanej czekolady i zamieszaj, aż się rozpuści.
07 -
Na dużej patelni rozpuść masło na wolnym ogniu. Wrzuć posiekane ciasto i podsmażaj, mieszając, aż zrobi się rumiane i chrupiące. Zdejmij z ognia.
08 -
Pokrój ciasto filo na cienkie, krótkie paski. Kataifi już jest gotowe do użycia, nie musisz go siekać.