Czekoladowe bananowe kremowe (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Dekoracja

01 - 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
02 - 1 banan na wierzch

→ Krem budyniowy

03 - 200 g miękkiego masła
04 - 700 ml mleka
05 - 150 g cukru
06 - 3 żółtka
07 - 2 paczki budyniu waniliowego (każda po 40 g)
08 - 1 łyżeczka wanilii

→ Warstwa bananowa

09 - 2 łyżki cukru pudru
10 - 4-5 mocno dojrzałych bananów
11 - 2 łyżki soku z cytryny

→ Spód

12 - 100 g masła
13 - 1 łyżka kakao
14 - 200 g herbatników maślanych

# Sposób Przygotowania:

01 - Przed krojeniem zostaw ciasto na 15 minut poza lodówką. Najwygodniej porcjować ostrym nożem ogrzanym w gorącej wodzie.
02 - Pokrój banana na plasterki i połóż na wierzchu. Posyp krem porządnie startą czekoladą. Odstaw całość do lodówki na przynajmniej 4 godzinki albo całą noc.
03 - Utrzyj miękkie masło mikserem na lekką masę. Dolewaj powoli wystudzony budyń, dalej miksując. Na końcu wrzuć wanilię i całość dobrze wymieszaj. Przenieś krem na banany i wygładź powierzchnię.
04 - Odmierz około 100 ml mleka i zmiksuj z proszkiem budyniowym oraz żółtkami. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Do gotującego się mleka wlej mieszankę i energicznie mieszaj. Gotuj na niewielkim ogniu około 2-3 minuty, aż zgęstnieje. Zdejmij garnek z palnika i zostaw do całkowitego ostudzenia, czasem mieszając.
05 - Banany obierz i podziel na plastry. Polej sokiem z cytryny i delikatnie wymieszaj, by nie ściemniały. Rozgnieć je widelcem, wsyp cukier puder i mieszaj chwilę. Ułóż bananową masę równomiernie na schłodzonym spodzie.
06 - Rozkrusz herbatniki w woreczku lub zmiksuj w malakserze. Masło rozpuść i połącz wszystko z kakao. Wysyp masę do formy i mocno dociśnij do dna. Wstaw do lodówki, dopóki robisz resztę.

# Uwagi:

01 - Schłodzone ciasto smakuje najlepiej, bo warstwy super się ze sobą łączą.
02 - Czuć fajną słodycz bananów, aksamitność kremu i lekko chrupiącą czekoladę na wierzchu.