01 -
Wymieszaj serek śmietankowy z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym, następnie schłodź w lodówce przez 30 minut.
02 -
Rozpuść masło i połącz z cukrem trzcinowym. Dodaj jajko oraz ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszaj.
03 -
W osobnej misce wymieszaj mąkę pszenną, kakao, sodę oczyszczoną oraz sól.
04 -
Dodaj suche składniki do mokrej masy i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wmieszaj posiekaną gorzką czekoladę.
05 -
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformuj z ciasta porcje, rozpłaszcz je, na środek nałóż łyżeczkę przygotowanego nadzienia i zlep ciasto formując kulkę, po czym ponownie spłaszcz.
06 -
Piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 10-12 minut, a po upieczeniu pozostaw do przestudzenia.