01 -
Ustaw piekarnik na 163°C. Spryskaj formę 23x23 cm sprayem do pieczenia. Wyłóż spód i dwa boki papierem do pieczenia i spryskaj jeszcze raz.
02 -
Zmiażdż ciastka Oreo na drobno. Wymieszaj je z roztopionym masłem widelcem w misce.
03 -
Mocno dociśnij mieszankę ciastek do dna formy używając dna szklanki. Nie wciskaj masy na boki.
04 -
Wstaw spód do nagrzanego piekarnika i piecz przez 12 minut.
05 -
Rozpuszczaj czekoladę w mikrofali przez 15-30 sekund mieszając po każdym, aż będzie gładka.
06 -
Ubijać ser, cukier i kakao na wysokich obrotach przez 2 minuty. Zetrzyj masę ze ścianek miski.
07 -
Na średnich obrotach wmieszaj rozpuszczoną czekoladę, śmietankę i wanilię do masy.
08 -
Dodaj jajka i krótko wymieszaj na wolnych obrotach, aż składniki się połączą.
09 -
Wylej masę na spód i piecz 40-50 minut, aż brzegi będą zestalone a środek lekko się będzie ruszał.
10 -
Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i zostaw ciasto w środku na 20 minut. Potem przenieś na kratkę, by całkiem wystygło.
11 -
Przykryj folią i schowaj do lodówki na minimum 6 godzin albo na noc.
12 -
Podgrzej śmietankę na małym ogniu aż zacznie parować. Zalej nią czekoladę i zostaw na 2 minuty, potem dokładnie wymieszaj.
13 -
Wyjmij ciasto z formy i papieru. Równo rozprowadź ganache szpatułką do kremów. Jeśli podajesz od razu, trzymaj w zamrażarce 10 minut, inaczej schłodź w lodówce aż do pokrojenia.