01 -
Najpierw wyłóż blachę papierem do pieczenia. Przygotuj dwa kakaowe placki: wymieszaj masło z cukrem i ubij na puch. Dorzuć jajka, potem wsyp mąkę, kakao, proszek do pieczenia i dosól. Zrób z tego jednolitą masę. Podziel wszystko na dwie części, rozprowadź po blachach i piecz osobno przez około 20-25 minut w 180°C. Po upieczeniu ostudź.
02 -
Odmierz szklankę mleka i wymieszaj porządnie z proszkiem budyniowym. Zagotuj resztę mleka z cukrem pudrem. Do gotującego się mleka wlej mieszankę budyniową, cały czas mieszaj aż zgęstnieje i pociągnij jeszcze kilka minut. Przykryj folią, niech się wystudzi. Ubij masło aż zrobi się jasne, do tego partiami dodawaj zimny budyń i miksuj, żeby krem był gładki. Aromat waniliowy na końcu.
03 -
Masło, śmietankę i połamaną czekoladę wrzuć do miski. Całość podgrzewaj nad parą albo w kuchence mikrofalowej, cały czas mieszając, aż masa się połączy.
04 -
Na dno formy połóż jeden kakaowy blat, wylej na niego cały budyniowy krem, przykryj drugim blatem. Wierzch polej czekoladą i wyrównaj powierzchnię. Ciasto trzeba schłodzić – trzy godziny w lodówce i gotowe.