Czosnkowe Serowe Kule (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 450 g mielonej wołowiny
02 - 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
03 - 1/2 szklanki sera Parmezan, pokrojonego w kostkę
04 - 1 szklanka sera cheddar, pokrojonego w kostkę
05 - 1 puszka (ok. 460 g) ciasta na bułeczki
06 - 2 łyżki masła, roztopionego
07 - 1 łyżka świeżej natki pietruszki, posiekanej

# Sposób Przygotowania:

01 - Ustaw piekarnik na 190°C. Podsmaż mieloną wołowinę z drobno posiekanym czosnkiem na patelni, usuń nadmiar tłuszczu.
02 - Do podsmażonej wołowiny dodaj pokrojony w kostkę ser cheddar i Parmezan. Wszystko dokładnie wymieszaj.
03 - Każdy kawałek ciasta na bułeczki spłaszcz, połóż mieszankę mięsa z serem, złóż na pół i dokładnie zlep brzegi.
04 - Ułóż nadziane bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj je roztopionym masłem. Piecz przez 12-15 minut, aż się ładnie zarumienią.
05 - Pozwól lekko ostygnąć, posyp świeżą natką pietruszki i podawaj na ciepło.

# Uwagi:

01 - Można dodać więcej czosnku w proszku, aby podkręcić smak.
02 - Świetne na imprezy i spotkania z bliskimi.