01 -
Wyciągnij z lodówki kwadrans wcześniej i ostrożnie zdejmij obręcz. Nóż do cięcia zanurz na chwilę w gorącej wodzie i porcjuj na kawałki.
02 -
Rozetki z bitej śmietany wyciśnij na wierzchu wzdłuż brzegów, połóż na nich maliny. Tuż przed tym, jak podasz, posyp lekko cukrem pudrem.
03 -
Ubij mikserem schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem i śmietan-fixem, przełóż delikatnie do worka cukierniczego z ozdobnym końcem.
04 -
Przełóż całą masę na schłodzony spód, wyrównaj powierzchnię i wstaw do lodówki. Niech poleży w zimnie co najmniej 4 godziny, można też zostawić na całą noc.
05 -
Do masy serowej wlej powoli przestudzoną żelatynę, mieszając dosyć mocno. Potem dodaj delikatnie ubitą śmietankę i wymieszaj, by wszystko się połączyło.
06 -
W drugiej misce połącz twaróg z cukrem pudrem, skórką cytrynową, sokiem z cytryny i wanilią. Wszystko mieszaj aż masa będzie jednolita.
07 -
Ubij śmietankę z fixem na gęsto w dużej misce – aż zrobi się sztywna.
08 -
Żelatynę rozprowadź w gorącej wodzie. Mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw, żeby trochę ostygła.
09 -
Przełóż herbatnikową masę do tortownicy wyłożonej papierem. Dociśnij dokładnie łyżką, żeby masa była równa i zbita. Schowaj do lodówki na czas dalszej pracy.
10 -
Roztopione masło połącz z pokruszonymi biszkoptami i cukrem, wymieszaj całość na lepką masę.
11 -
Wrzuć biszkopty do grubej torebki i rozgnieć wałkiem, albo użyj blendera do rozdrobnienia.