01 -
Zalej pęczak wodą i odstaw na noc.
02 -
Odsącz pęczak i gotuj w bulionie warzywnym przez 20-30 minut.
03 -
Pokrój szalotkę na małe kawałki.
04 -
Umyj pomidorki koktajlowe i pokrój je na połówki lub ćwiartki.
05 -
Przekrój oliwki na pół.
06 -
Umyj ogórka z papryką i pokrój w kostkę.
07 -
Posiekaj pietruszkę i przeciśnij czosnek przez praskę.
08 -
Połącz pietruszkę, czosnek, oliwę, ocet, miód, sól i pieprz.
09 -
Odsącz ugotowany pęczak i wymieszaj z sosem.
10 -
Wsyp pokrojone warzywa do pęczaku i wszystko wymieszaj.
11 -
Zostaw danie na chwilę do ostygnięcia, pokrusz fetę i wymieszaj.
12 -
Dopraw do smaku i wstaw do lodówki na kilka godzin.