Dip Pistacje Feta (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 60 g obranych pistacji.
02 - 1 mały ząbek czosnku.
03 - 250 g sera feta.
04 - 120 ml pełnotłustego greckiego jogurtu.
05 - 30 g świeżej mięty.
06 - 30 ml soku z cytryny.
07 - Skórka starta z jednej cytryny.
08 - 60 ml oliwy z oliwek.
09 - 1,5 łyżki miodu.

# Sposób Przygotowania:

01 - Podsmaż pistacje przez chwilę na suchej patelni i odstaw, by ostygły.
02 - Zmiel pistacje na drobno przez około 2-3 minuty.
03 - Połącz czosnek, fetę, jogurt, miętę, sok i skórkę z cytryny oraz 30 ml oliwy.
04 - Zmiksuj wszystko na gładką i kremową konsystencję.
05 - Dodaj odrobinę więcej oliwy, jeśli potrzebujesz.
06 - Przełóż do miski i posyp pistacjami. Na wierzch polej resztą oliwy i miodem.

# Uwagi:

01 - Zamienniki orzechów: Możesz użyć orzechów włoskich lub nerkowców.
02 - Zioła alternatywne: Bazylia lub pietruszka sprawdzą się zamiast mięty.
03 - Opcjonalnie: Dodaj chili w płatkach, jeśli chcesz ostrzejszej wersji.