Masło migdałowe domowe (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Podstawowe składniki

01 - 400g nieobranych migdałów
02 - Szczypta soli

→ Opcjonalne dodatki

03 - Zmielona laska wanilii
04 - Neutralny olej roślinny

# Sposób Przygotowania:

01 - Zalej migdały gorącą wodą i odczekaj około 10 minut, aż skórka będzie łatwa do zdjęcia.
02 - Włóż migdały do ściereczki, pocierając usuń skórki. Resztę dokładnie obierz ręcznie.
03 - Piecz w temperaturze 180°C (160°C termoobieg) przez 8–10 minut, aż poczujesz delikatny aromat i migdały zaczną się błyszczeć.
04 - Po ostygnięciu zmiksuj migdały z solą i ewentualnie wanilią na preferowaną konsystencję. Rób przerwy w trakcie miksowania.

# Uwagi:

01 - Otrzymasz ok. 400ml masła migdałowego. Uważaj, by migdały podczas pieczenia nie ściemniały.