Chrupiąca feta grillowa (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Podstawowe składniki

01 - Garść ziaren słonecznika
02 - 1 opakowanie mixu sałat
03 - 1 czerwona cebula
04 - 150 g sera feta
05 - 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
06 - 12 pomidorków koktajlowych

→ Sos

07 - 1 łyżeczka musztardy stołowej
08 - 4 łyżki oliwy z oliwek
09 - szczypta pieprzu
10 - 1 łyżeczka soku z cytryny
11 - szczypta soli
12 - 1 łyżeczka miodu płynnego

# Sposób Przygotowania:

01 - Wrzuć mix sałat do sporej miski, dorzuć wszystkie warzywa, pokrojoną fetę i ziarna słonecznika.
02 - Pokrój fetę na mniejsze sześciany, nie musisz się przejmować idealnym kształtem.
03 - Zestaw wszystko na sos w niewielkiej miseczce – połącz oliwę, sok z cytryny, miód, musztardę i przesól oraz popieprz całość. Zamieszaj, żeby nie było grudek.
04 - Przetnij pomidorki na połówki (albo ćwiartki, jak masz ochotę).
05 - Pokrój cebulę na cienkie półplasterki. Kukurydzę dobrze odcedź z zalewy.
06 - Polej wszystko gotowym sosem i lekko zamieszaj, żeby składniki się wymieszały, ale nie pokrusz fety.

# Uwagi:

01 - Najlepiej zjeść od razu po wymieszaniu, dzięki temu sałata zostaje fajnie chrupiąca.