01 -
Ustaw temperaturę na 175°C i umieść ruszt na środku piekarnika.
02 -
Wyłóż blaszkę 23x33 cm papierem do pieczenia z wystającymi brzegami lub nasmaruj lekko folię aluminiową.
03 -
W średniej misce porządnie połącz mąkę, proszek i sól widelcem lub trzepaczką.
04 -
W dużej misce utrzyj miękkie masło z cukrem białym i brązowym aż masa zrobi się kremowa i gładka.
05 -
Wymieszaj masło orzechowe, a potem dołóż jajko i żółtko, aż będzie jednolite.
06 -
Na niskich obrotach miksera stopniowo dodawaj suche składniki, mieszając po trochu za każdym razem.
07 -
Odmierz około szklanki (około 240 g) ciasta i przełóż do innej miski.
08 -
Resztę ciasta równomiernie rozprowadź i dociskaj do dna przygotowanej formy.
09 -
Wstaw formę do piekarnika i piecz około 25 minut aż wierzch będzie ścięty, ale nie przypalony.
10 -
Wyjmij formę, zostaw piekarnik włączony. Rozsmaruj dokładnie cały krem marshmallow na upieczonym spodzie.