→ Warzywa pieczone
01 -
3 duże marchewki pokrojone w plastry
02 -
0,5 dużej cytryny wyciśnięty sok
03 -
0,25 szklanki świeżej pietruszki posiekanej (opcjonalnie)
04 -
1 główka kalafiora podzielona na różyczki
05 -
0,5 łyżeczki soli
06 -
1 łyżeczka mielonego kminu
07 -
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
08 -
1 łyżeczka papryki w proszku
09 -
0,25 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego
10 -
1 łyżeczka suszonego oregano
11 -
0,5 łyżeczki czosnku w proszku
→ Ciecierzyca i batat
12 -
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
13 -
1 średni batat pokrojony w kostkę
14 -
0,5 łyżeczki mielonego kminu
15 -
0,5 łyżeczki papryki słodkiej
16 -
1 puszka ciecierzycy (ok. 440 g), wypłukana i osuszona
17 -
0,25 łyżeczki czosnku w proszku
18 -
0,2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
19 -
0,5 łyżeczki soli
→ Sos jogurtowy z tahini
20 -
1 duża cytryna wyciśnięty sok
21 -
1 szklanka jogurtu greckiego (ok. 245 g)
22 -
1 ząbek czosnku
23 -
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
24 -
0,5 łyżeczki mielonego kminu
25 -
0,25 szklanki tahini (ok. 60 g)
26 -
0,5 łyżeczki soli
→ Dodatki (opcjonalne)
27 -
Dowolne dodatki według uznania
28 -
Rukola lub ulubione zielone liście