01 -
Pokrój szalotkę w krążki, a czosnek drobno posiekaj.
02 -
Oczyść grzyby i pokrój je na kawałki (na 6 lub 8 części).
03 -
Opłucz liście szpinaku i osusz je.
04 -
Na rozgrzanej oliwie podsmaż pieczarki na dużym ogniu przez 3-4 minuty.
05 -
Zmniejsz ogień, dodaj masło, następnie podsmaż szalotkę i czosnek przez 2-3 minuty.
06 -
Wlej bulion warzywny i śmietankę, aby stworzyć bazę sosu.
07 -
Dodaj przyprawy i gotuj sos, aż zacznie się delikatnie gotować.
08 -
Wrzuć gnocchi do sosu i duś na małym ogniu przez 3-4 minuty.
09 -
Delikatnie wmieszaj szpinak, aż lekko zmięknie.
10 -
Jeśli sos jest za gęsty, dolej trochę mleka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.