01 -
Ustaw temperaturę na 163°C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia zostawiając brzegi żeby łatwo wyjąć potem.
02 -
Wymieszaj pokruszone ciastka digestive, roztopione masło, cukier i sól jeśli chcesz. Wyciśnij dokładnie tą mieszaninę na dno formy, by miał równą warstwę.
03 -
Ubij twaróg aż będzie gładki i bez grudek. Dodaj śmietanę, cukier, jajko i wanilię. Mieszaj aż wszystko się połączy i zrobi kremowe.
04 -
Wyłóż masę serową na spód równomiernie. Na wierzchu rozsyp karmelowe groszki tak, żeby pokryły całość.
05 -
Wstaw do piekarnika i piecz przez 30-35 minut. Środek powinien się lekko trząść, ale nie będzie płynny.
06 -
Odstaw do całkowitego wystygnięcia, potem wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym pokrój na batoniki.