01 -
450 g udek z kurczaka bez kości i skóry
02 -
2 suszone papryczki ancho
03 -
2 suszone papryczki guajillo
04 -
1 średnia cebula, posiekana
05 -
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
06 -
1 łyżka oleju roślinnego
07 -
1 łyżka soku z limonki
08 -
1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
09 -
1 łyżeczka wędzonej papryki
10 -
1 łyżeczka oregano
11 -
½ łyżeczki przyprawy chili
12 -
1 łyżeczka soli
13 -
Świeżo zmielony czarny pieprz, według smaku
14 -
8 małych tortilli kukurydzianych
15 -
Świeża kolendra, posiekana (do dekoracji)
16 -
1 awokado, pokrojone na plastry (opcjonalnie)
17 -
Salsa lub pico de gallo (opcjonalnie)
18 -
Ćwiartki limonki (do podania)