→ Mięso
01 -
680 gramów łopatki wołowej pokrojonej na kawałki około 2,5 cm
→ Sypkie składniki
02 -
2 łyżki zwykłej mąki
03 -
Sól morska do smaku
04 -
Świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
→ Olej i sosy
05 -
2 łyżki oliwy z oliwek
06 -
1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
07 -
60 ml czerwonego wina lub octu winnego czerwonego
08 -
2 łyżki sosu Worcestershire
→ Warzywa i aromaty
09 -
Pół średniej żółtej cebuli pokrojonej w kostkę
10 -
2 łodygi selera pokrojone w cienkie plasterki
11 -
2 ząbki czosnku drobno posiekane
12 -
2 średnie marchewki obrane i pokrojone na duże kawałki
13 -
3-4 średnie ziemniaki Yukon Gold pokrojone na duże kawałki (ze skórką)
14 -
1 duże jabłko Granny Smith obrane i pokrojone na duże kawałki
→ Płyny i bulion
15 -
240 ml cydru jabłkowego
16 -
720 ml bulionu wołowego
→ Zioła i owoce
17 -
3 liście laurowe
18 -
1 łyżka świeżego szałwii posiekanej na duże kawałki
19 -
225 gramów świeżej lub mrożonej żurawiny
20 -
Świeża pietruszka posiekana do posypania