→ Mięso
01 -
454 g mielonej wołowiny
→ Warzywa
02 -
3 ząbki czosnku, posiekane
03 -
1 mała żółta cebula, pokrojona w kostkę
04 -
283 g mrożonej kukurydzy
05 -
2 pokrojone papryczki jalapeño
06 -
1 czerwona papryka, oczyszczona i pokrojona
→ Rośliny strączkowe
07 -
425 g czarnej fasoli, odsączonej i opłukanej
→ Konserwy
08 -
283 g krojonych pomidorów w puszce (np. pulpę pomidorową)
→ Przyprawy
09 -
15 ml papryki chili
10 -
5 ml soli
11 -
0,5 ml pieprzu cayenne
12 -
2,5 ml świeżo mielonego czarnego pieprzu
→ Płyny
13 -
830 ml bulionu drobiowego lub wołowego
14 -
240 ml śmietany kremówki 30%
→ Środek zagęszczający
15 -
32 g mąki pszennej
→ Nabiał
16 -
200 g tartego sera cheddar