01 -
Wrzuć do miski wszystkie składniki poza mąką i wymieszaj mikserem. Dodaj mąkę, miksuj dalej, żeby masa była całkiem aksamitna. Jeśli za gęste – dolej trochę wody. Ciasto ma spokojnie spływać z łyżki.
02 -
Na rozgrzanej patelni rozprowadź małą ilość oleju i smaż cienkie placki z obu stron. Niech się zrobią rumiane.
03 -
Pokrój cebulę i paprykę w kostkę. Podsmaż na osobnej patelni przez około 4 minuty, aż cebula będzie miękka.
04 -
Pokrój pierś na drobne kawałeczki, dodaj przyprawy do gyrosa i schowaj do lodówki na przynajmniej godzinę.
05 -
Kurczaka wyjmij z lodówki, przerzuć na rozgrzaną patelnię i podsmaż, aż będzie złocisty.
06 -
Do większej miski wrzuć podsmażonego kurczaka, cebulę z papryką, ser mozzarella, osączoną kukurydzę i pokrojone ogórki. Wszystko dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
07 -
Na środku każdego naleśnika połóż trochę nadzienia. Podwiń brzegi, złóż dolną część, potem zwiń w rulon.
08 -
Roztrzep jajko w miseczce. Każdy kroket zanurz najpierw w jajku, potem obtocz w bułce tartej.
09 -
Smaż krokiety na patelni z olejem z obu stron, aż będą chrupiące i złociste. Po usmażeniu możesz odłożyć na ręcznik papierowy.