→ Nadzienie owocowe z mieszanki jagód
01 -
2 szklanki mrożonych mieszanych jagód
02 -
1 łyżka soku z cytryny
03 -
2 łyżki cukru kokosowego
04 -
2 łyżki syropu klonowego
05 -
Szczypta soli morskiej
06 -
1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej (lub mąki ziemniaczanej)
→ Spód i kruszonka owsiana
07 -
1,75 szklanki płatków owsianych (bezglutenowych, jeśli potrzeba)
08 -
1,25 szklanki mąki migdałowej (blanszowanej)
09 -
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
10 -
0,125 łyżeczki soli morskiej
11 -
0,5 szklanki syropu klonowego
12 -
0,33 szklanki oleju kokosowego (stałego w temperaturze pokojowej)
13 -
0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego