Jajko Bekon Grill Ser (Wersja Do Druku)

Kanapka z chrupiącym bekonem, jajkami, awokado i mieszanką sera cheddar i mozzarella.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Mieszanka jajek

01 - 4 duże jajka
02 - Sól kuchenna według smaku
03 - Świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
04 - 1 łyżeczka ostrego sosu

→ Pasta z awokado

05 - 1 dojrzałe awokado
06 - Sól kuchenna do smaku
07 - Świeżo mielony pieprz do smaku
08 - 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
09 - 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z limonki

→ Mięsa i nabiał

10 - 6 plastrów boczku w grubym kroju
11 - 2 łyżki masła niesolonego
12 - 2/3 szklanki startego sera cheddar
13 - 2/3 szklanki startego sera mozzarella

→ Chleb i tłuszcz

14 - 4 kromki chleba na zakwasie
15 - 1 łyżka oliwy z oliwek

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Rozgnieć awokado razem z solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i limonką w małej misce. Powinna być gładka, ale z kilkoma kawałkami.
02 - Na średnim ogniu usmaż boczek aż będzie chrupiący. Połóż go na papierowym ręczniku, żeby wchłonąć tłuszcz.
03 - W osobnej misce roztrzep jajka z solą, pieprzem i ostrym sosem, aż wszystko się połączy.
04 - Na patelni z oliwą podsmaż jajka mieszaninę, aż lekko się ścięją. Zdejmij z ognia.
05 - Posmaruj masłem jedną stronę każdej kromki chleba. Na dwóch kromkach, na stronie bez masła, połóż na przemian cheddar, mozzarellę, jajka, boczek i pastę z awokado. Przykryj pozostałymi kromkami z masłem na zewnątrz. Zrumień na patelni lub grillu na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony, aż chleb zrobi się złoty, a ser całkiem się rozpuści.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Dopraw ostrość i sól według swojego gustu. Z boczkiem da się zrezygnować i zamienić go na plasterki pomidora albo świeży szpinak, jeśli wolisz bez mięsa. Najlepiej użyć nieprzywierającej patelni lub grillowej płyty.