01 -
Rozgnieć awokado razem z solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i limonką w małej misce. Powinna być gładka, ale z kilkoma kawałkami.
02 -
Na średnim ogniu usmaż boczek aż będzie chrupiący. Połóż go na papierowym ręczniku, żeby wchłonąć tłuszcz.
03 -
W osobnej misce roztrzep jajka z solą, pieprzem i ostrym sosem, aż wszystko się połączy.
04 -
Na patelni z oliwą podsmaż jajka mieszaninę, aż lekko się ścięją. Zdejmij z ognia.
05 -
Posmaruj masłem jedną stronę każdej kromki chleba. Na dwóch kromkach, na stronie bez masła, połóż na przemian cheddar, mozzarellę, jajka, boczek i pastę z awokado. Przykryj pozostałymi kromkami z masłem na zewnątrz. Zrumień na patelni lub grillu na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony, aż chleb zrobi się złoty, a ser całkiem się rozpuści.