01 -
Uderz tłuczkiem najgrubsze miejsca piersi, żeby mięso miało równą grubość.
02 -
Osusz piersi papierem, potem natrzyj solą, pieprzem, kminem i oregano. Skrop połową oleju i dokładnie rozsmaruj.
03 -
Rozgrzej resztę oleju na patelni na średnio-wysokim ogniu. Smaż piersi na złoto, około 4-6 minut z każdej strony, aż będą gotowe.
04 -
Przełóż mięso na talerz i zostaw na chwilę.
05 -
Na tej samej patelni podsmaż cebulę, czosnek i jalapeño przez 2-3 minuty, aż pachną i zmiękną.
06 -
Wlej bulion i gotuj aż zgęstnieje o połowę.
07 -
Wmieszaj serek śmietankowy aż całkiem się rozpuści i powstanie gładki sos.
08 -
Zmniejsz ogień do minimum, włóż piersi z powrotem na patelnię i polej je kremowym sosem.
09 -
Posyp starty ser na mięso i sos. Pozwól mu się delikatnie roztopić i podgrzać kurczaka.
10 -
Podawaj od razu, posypane świeżą kolendrą, z cząstkami limonki i plasterkami jalapeño.