01 -
Wsyp do miski mąkę, przyprawy i sól z pieprzem, wymieszaj wszystko na sucho.
02 -
Kurczaka zanurz dokładnie w maślance, żeby był cały pokryty płynem.
03 -
Mocno przyciśnij kurczaka zanurzonego w maślance do suchej panierki, żeby dobrze się przykleiła.
04 -
Wlej olej do dużej patelni lub frytkownicy i podgrzej do około 175 stopni Celsjusza na średnio-wysokim ogniu.
05 -
Smaż każdy kawałek 5–7 minut z obu stron aż zrobi się złocisty i chrupiący. Odsącz na papierowym ręczniku.
06 -
Na małym ogniu podgrzej miód, dorzuć posiekane jalapeño i podgrzewaj 3–5 minut, żeby smaki się połączyły.
07 -
Dodaj ocet jabłkowy i sól, zamieszaj i gotuj jeszcze 1–2 minuty. Potem zdejmij z ognia.
08 -
Bułki lekko podpiekaj do ładnego zarumienienia.
09 -
Na spodzie bułki połóż sałatę i plasterki pomidora, na to usmażonego kurczaka, polej miodowym sosem z jalapeño i dodaj ogórki, jeśli chcesz.
10 -
Przykryj górną częścią bułki i jedz od razu, żeby mięso było chrupiące.