Energetyzujące kawowe smoothie (Wersja Do Druku)

Kremowe połączenie kawy, banana, masła orzechowego i jogurtu na szybki zastrzyk energii.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Płyny

01 - 360 ml zimnej kawy parzonej na zimno lub wystudzonej świeżo zaparzonej kawy

→ Owoce

02 - 5-6 suszonych daktyli bez pestek
03 - 1 mrożony banan

→ Mleczne i zamienniki

04 - 180 ml jogurtu greckiego bez cukru

→ Masła orzechowe i słodziki

05 - 2 łyżki naturalnego masła orzechowego
06 - 2 łyżki masła z orzechów ziemnych
07 - 2 łyżki syropu klonowego

→ Reszta

08 - Szczypta soli
09 - 1 porcja białka w proszku (opcjonalnie)
10 - 120 ml lodu (dodaj więcej lub mniej, żeby uzyskać pożądaną gęstość)

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Wrzuć do blendera kawę, banana, jogurt, masło orzechowe, daktyle, sól, lód oraz białko jeśli chcesz. Miksuj do aksamitnej konsystencji.
02 - W małej misce wymieszaj masło z orzechów ziemnych i syrop klonowy, żeby stworzyć coś jak karmel.
03 - Wlej miks do szklanek i polej je przygotowanym sosem orzechowo-klonowym.
04 - Najlepiej pij od razu, ale możesz też schować do lodówki i wypić w ciągu doby.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Dostosuj ilość lodu, żeby uzyskać ulubioną gęstość. Możesz zamieniać masła orzechowe i słodziki według gustu. Dla wersji wegańskiej użyj jogurtu roślinnego i syropu klonowego.