01 -
Zalej rodzynki rumem albo sokiem jabłkowym i zostaw je na całą noc.
02 -
Podgrzej mleko i rozmieszaj w nim drożdże.
03 -
W misce połącz mąkę, cukier, jajka, migdały, masło i sól, tworząc elastyczne ciasto.
04 -
Połącz ze sobą skórkę pomarańczową, kandyzowaną cytrynę i namoczone rodzynki, po czym wymieszaj je z ciastem.
05 -
Przykryj ciasto ściereczką i postaw w cieple, aby podwoiło swoją objętość.
06 -
Rozgrzej piekarnik do 200°C (z termoobiegiem do 180°C).
07 -
Złóż ciasto w połowie, żeby powstał charakterystyczny kształt.
08 -
Włóż do piekarnika i piecz przez 1 godzinę.
09 -
Poczekaj, aż ciasto całkowicie ostygnie.
10 -
Posmaruj ciasto roztopionym masłem.
11 -
Odstaw na bok do całkowitego ostygnięcia.
12 -
Na koniec obficie posyp wierzch cukrem pudrem.