01 -
Masło podgrzać w garnku do rozpuszczenia, dodać miód i białą czekoladę. Mieszać do uzyskania jednolitej płynnej masy, zdjąć z ognia i wmieszać ryż preparowany, aby całkowicie pokrył się masą.
02 -
Formę 20×20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę na spód i wyrównać, dociskając łyżką, po czym odstawić na czas przygotowania kolejnej warstwy.
03 -
Do garnka wlać 400 ml mleka, dodać masło i cukier, podgrzewać do rozpuszczenia masła i gorącego mleka. W misce rozmieszać pozostałe 100 ml mleka z budyniem, następnie dodać do garnka.
04 -
Gotować masę na średnim ogniu, mieszając, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wmieszać mleko w proszku do uzyskania gładkiego kremu, wylać na spód i wyrównać, pozostawić do lekkiego przestudzenia.
05 -
Pokruszoną mleczną czekoladę z masłem umieścić w misce nad kąpielą wodną, mieszać do całkowitego rozpuszczenia i uzyskania gładkiej masy.
06 -
Płynną polewę wylać na warstwę mleczną, równomiernie rozprowadzić szpatułką, przykryć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Po schłodzeniu wyjąć z formy, zdjąć papier i pokroić na kwadraty.