01 -
Dokładnie umyj filet z kurczaka, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na małe kawałki. Zetrzyj żółty ser na tarce o dużych oczkach. Posiekaj drobno szczypiorek.
02 -
W dużej misce wymieszaj kurczaka, ser, szczypiorek, jajka, majonez oraz mąkę. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie połącz składniki, aż powstanie gęsta masa o konsystencji podobnej do ciasta na naleśniki.
03 -
Na rozgrzanym oleju formuj łyżką małe placuszki z masy kurczakowej. Smaż na średnim ogniu przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste i dobrze usmażone w środku.
04 -
Podawaj gorące kotleciki z ulubionymi dodatkami, np. gotowanymi ziemniakami lub lekką sałatką. Doskonale sprawdzą się również jako ciepła przekąska z ulubionym dipem, np. czosnkowym.