01 -
Najlepiej smakują na ciepło. Dokładnie połącz kotlety z wybranymi dodatkami – świetnie pasują na przykład z ryżem, chrupiącymi ziemniakami albo z prostą sałatką.
02 -
Wrzuć kotlety na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż przez około 5 do 7 minut na każdej stronie, aż skórka zrobi się złota.
03 -
Rozdziel masę mięsno-warzywną na 4 porcje i uformuj dłońmi zgrabne kotlety tej samej wielkości.
04 -
Do dużej miski wrzuć mięso, przestudzone pieczarki z cebulą, żółty ser, bułkę tartą i jajko. Dorzuć przyprawy. Wymieszaj wszystko, aż masa będzie jednolita.
05 -
Rozgrzej na patelni trochę oleju, dorzuć pokrojoną cebulę i podsmaż, aż się zarumieni. Następnie dodaj posiekane pieczarki i smaż, aż odparuje większość płynu.
06 -
Pokrój umyte pieczarki w drobną kostkę, cebulę też posiekaj.