Krab Serowe Rogaliki (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 1 opakowanie (230 g) ciasta francuskiego
02 - 1/2 szklanki mięsa kraba (z puszki, świeżego lub imitacji)
03 - 1/2 szklanki serka śmietankowego, miękkiego
04 - 1/4 szklanki sera cheddar, startego
05 - 1 łyżka majonezu
06 - 1 łyżka musztardy Dijon
07 - 1 łyżka soku z cytryny
08 - 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
09 - 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
10 - Świeża pietruszka do dekoracji (opcjonalnie)

# Sposób Przygotowania:

01 - Ustaw piekarnik na 190°C (375°F). Wyłóż blachę papierem do pieczenia lub delikatnie ją natłuść.
02 - Odwiń ciasto francuskie i podziel na trójkąty.
03 - Połącz w misce mięso kraba, serek śmietankowy, ser cheddar, majonez, musztardę Dijon, sok z cytryny, czosnek w proszku i pieprz. Mieszaj, aż składniki się połączą.
04 - Na szeroki koniec każdego trójkąta połóż 1-2 łyżki farszu. Zwiń ciasto od szerokiego końca ku szpicowi, dbając o zamknięcie brzegów.
05 - Gotowe roladki ułóż na blaszce, zostawiając odstępy pomiędzy nimi.
06 - Wstaw roladki do piekarnika na około 12-15 minut lub do momentu, gdy będą złociste i chrupiące.
07 - Po wyjęciu z piekarnika odczekaj chwilę, aż wystygną. Udekoruj natką pietruszki i podawaj na ciepło.

# Uwagi:

01 - Jeśli chcesz uzyskać bardziej kremowe nadzienie, możesz dodać trochę ricotty lub mozzarelli.
02 - Zamień mięso kraba na krewetki lub gotowanego kurczaka, dla innej wersji.
03 - Lubisz wyrazistsze smaki? Dodaj więcej musztardy Dijon lub kapkę pikantnego sosu.