Pumpkin Cheesecake Brownies (Wersja Do Druku)

Rozkoszuj się wilgotnymi brownie z warstwą kremowego pumpkin cheesecake i ciepłymi przyprawami jesieni.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Mieszanka Dyniowa

01 - 120 gramów dyni z puszki
02 - ćwierć łyżeczki soli
03 - pół łyżeczki świeżo startego imbiru
04 - łyżeczka cynamonu
05 - ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej

→ Warstwa Sernikowa

06 - 225 gramów serka mascarpone
07 - 150 gramów cukru
08 - 2 łyżki mąki pszennej
09 - 2 żółtka z dużych jaj
10 - 225 gramów sera kremowego (np. Philadelphia)
11 - 1 łyżka ekstraktu waniliowego

→ Spód Brownie

12 - 90 gramów kawałków czekolady
13 - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
14 - 2 duże jajka
15 - 150 gramów cukru
16 - 115 gramów roztopionego masła bez soli
17 - pół łyżeczki soli
18 - ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia
19 - 45 gramów kakao bez cukru
20 - 60 gramów mąki pszennej

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Wrzuć dynię, cynamon, sól, imbir i gałkę muszkatołową do miski i wymieszaj wszystko na gładko.
02 - W osobnej misce ubij mascarpone z serkiem kremowym na gładką masę. Dodaj cukier, mąkę, wanilię i żółtka. Porządnie połącz składniki.
03 - Wymieszaj mąkę, kakao, proszek i sól. W innej misce połącz rozpuszczone masło z cukrem. Dodaj jajka i wanilię. Powoli wmieszaj suche składniki i dodaj czekoladowe kawałki.
04 - Połowę masy brownie rozsmaruj na wysmarowanej tłuszczem formie 23x23 cm. Na to wyłóż połowę dyniowej mieszanki, potem połowę sera. Powtórz wszystko warstwami, które zostały.
05 - Nagrzej piekarnik do 175 stopni i piecz przez 30 do 35 minut, aż brzegi będą ścięte, a środek lekko miękki.
06 - Najpierw zostaw całość do całkowitego ostudzenia, potem wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Pokrój na 12 kawałków.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Smakuje najlepiej na zimno. Przechowuj w lodówce do 5 dni. Dopasuj przyprawy pod swój gust.