Kremowy brownie dip (Wersja Do Druku)

Gęsty, jedwabisty dip brownie z bitą śmietaną. Super do maczania owoców, ciastek i precli.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Baza

01 - 180 ml pełnotłustego mleka
02 - opakowanie (425-510 g) mieszanki do brownie, nieprzygotowanej

→ Kremowa mieszanka

03 - 30 g cukru pudru
04 - 360 ml śmietany kremówki
05 - 30 g mieszanki zupki czekoladowej instant (proszek)

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i proszkiem czekoladowym w dużej misce lub mikserem z końcówką do ubijania aż powstaną sztywne ubite białka.
02 - W średnim garnku wymieszaj mleko z mieszanką do brownie. Podgrzewaj na średnim ogniu cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje, będzie gładka i bez grudek - zajmie to około 5 do 8 minut, konsystencja ma przypominać czekoladowy sos.
03 - Zdejmij garnek z ognia i poczekaj do temperatury pokojowej przez mniej więcej 45 minut. Można też przełożyć masę do miski i schłodzić w lodówce przez 20-25 minut, aż konsystencja będzie gęstsza, przypominająca ganache i będzie gotowa do mieszania z kremem.
04 - Delikatnie wmieszaj ostudzoną bazę brownie do ubitej śmietany tak, by masa była gładka i jednolita.
05 - Najlepiej od razu jako kremowy dip albo schłodź w lodówce, by masa zrobiła się gęstsza, prawie jak mus. Pasuje świetnie do owoców, ciastek albo precli.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Pamiętaj, żeby baza brownie była całkowicie zimna, wtedy masa wyjdzie idealna. Używaj mieszanki do brownie z ciemnej czekolady dla lepszego smaku. Ilość cukru pudru możesz łatwo dopasować do własnych upodobań.