01 -
Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i proszkiem czekoladowym w dużej misce lub mikserem z końcówką do ubijania aż powstaną sztywne ubite białka.
02 -
W średnim garnku wymieszaj mleko z mieszanką do brownie. Podgrzewaj na średnim ogniu cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje, będzie gładka i bez grudek - zajmie to około 5 do 8 minut, konsystencja ma przypominać czekoladowy sos.
03 -
Zdejmij garnek z ognia i poczekaj do temperatury pokojowej przez mniej więcej 45 minut. Można też przełożyć masę do miski i schłodzić w lodówce przez 20-25 minut, aż konsystencja będzie gęstsza, przypominająca ganache i będzie gotowa do mieszania z kremem.
04 -
Delikatnie wmieszaj ostudzoną bazę brownie do ubitej śmietany tak, by masa była gładka i jednolita.
05 -
Najlepiej od razu jako kremowy dip albo schłodź w lodówce, by masa zrobiła się gęstsza, prawie jak mus. Pasuje świetnie do owoców, ciastek albo precli.