Kremowy Kurczak Crockpot (Wersja Do Druku)

Miękki kurczak gotowany powoli z kremowym serkiem, kukurydzą, fasolą i aromatycznymi przyprawami na sycące danie.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Białko

01 - 2 piersi z kurczaka bez kości i skóry

→ Nabiał

02 - 227 gramów miękkiego serka śmietankowego

→ Konserwy

03 - 425 gramów czarnej fasoli, opłukanej i odsączonej
04 - 425 gramów kukurydzy z puszki, razem z zalewą
05 - 1 puszka pomidorów z zieloną papryczką, razem z sokiem

→ Przyprawy sypkie

06 - 1 torebka przyprawy typu ranch
07 - 1 łyżeczka suszonej cebuli w proszku
08 - 1 łyżka chili w proszku
09 - 1 łyżeczka mielonego kminu

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Ułóż piersi z kurczaka równomiernie na dnie wolnowaru.
02 - Wylej pomidory z papryczką, kukurydzę i fasolę razem z zalewą na mięso.
03 - Do całości wsyp cebulę w proszku, chili, kmin i mieszankę ranch. Delikatnie wymieszaj wszystko.
04 - Rozłóż kawałki miękkiego serka śmietankowego na wierzchu mieszanki.
05 - Przykryj i duś na niskim poziomie przez 6 do 8 godzin aż mięso zrobi się miękkie.
06 - Zdejmij pokrywę, rozdrobnij kurczaka dwoma widelcami na miejscu i dobrze połącz z serkiem.
07 - Rozłóż chili do misek i jeśli chcesz dodaj pokruszone chipsy lub kwaśną śmietanę.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Jeśli lubisz ostry smak, dodaj pieprzu cayenne lub ostrzejsze pomidory z papryczką. Masz już gotowego kurczaka? To zaoszczędzi czas. Świetnie będzie też z awokado, świeżą kolendrą albo startym serem.