Kurczak Ranch w garnku (Wersja Do Druku)

Kurczak gotowany na wolnym ogniu z przyprawami ranch i kremowym sosem, który zapewnia soczysty i pełen aromatu posiłek.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Drób

01 - 4 piersi z kurczaka bez skóry i kości

→ Przyprawy i sosy

02 - 1 opakowanie mieszanki przypraw ranch
03 - 295 ml zupy krem z kurczaka w puszce
04 - 120 ml bulionu drobiowego
05 - 120 ml kwaśnej śmietany
06 - pół łyżeczki czosnku w proszku
07 - pół łyżeczki cebuli w proszku
08 - ćwierć łyżeczki czarnego pieprzu

→ Dodatki do wyboru

09 - 1 łyżka oliwy z oliwek
10 - 100 g startego sera cheddar
11 - świeża pietruszka do posypania

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Najpierw rozgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu. Zamarynuj piersi kurczaka z obu stron przez 2-3 minuty aż zrobią się złociste. To podkręci smak.
02 - Włóż do garnka z wolnym gotowaniem zupę krem z kurczaka, przyprawę ranch, bulion, czosnek w proszku, cebulę i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
03 - Teraz połóż piersi kurczaka w sosie i dobrze obtocz je w mieszance.
04 - Przykryj i gotuj na niskim ogniu przez 6-7 godzin albo na wysokim przez 3-4, aż kurczak będzie miękki.
05 - Wyjmij kurczaka i rozszarp go widelcami na kawałki. Włóż z powrotem do garnka i wymieszaj z sosem.
06 - Na koniec wmieszaj kwaśną śmietanę, aby sos był kremowy. Możesz też posypać startym cheddarem i świeżą pietruszką przed podaniem.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Smażenie jest opcjonalne, ale dodaje smaku. Możesz dorzucić brokuły albo marchewki żeby wzbogacić danie. Jeśli chcesz mniej tłustą wersję, użyj zupy krem i śmietany wersji light oraz pomiń ser.