01 -
Obierz krewetki i zdejmij z nich żyłki, ogon możesz zostawić. Kiełbasę pokrój na nieduże kawałki. Brokuł rozdziel na mniejsze różyczki.
02 -
Na dużej patelni rozgrzej 15 ml oliwy na średnim ogniu. Wrzuć kiełbasę i smaż przez 5-7 minut, aż będzie złocista i chrupiąca. Wyjmij i odstaw na bok.
03 -
Dodaj pozostałe 15 ml oliwy na patelnię. Podsmaż różyczki brokuła przez około 5-6 minut, żeby były jędrne ale miękkie. Dopraw solą i pieprzem, potem zdejmij z ognia.
04 -
Posól i popieprz krewetki. Podsmaż je na patelni po 2-3 minuty z każdej strony, aż zrobią się różowe i nieprzezroczyste. Zdejmij z ognia.
05 -
W małym rondelku rozpuść masło na średnim ogniu. Wrzuć posiekany czosnek i podsmażaj przez 1-2 minuty, aż zmięknie i zacznie pachnieć.
06 -
Wrzuć na patelnię kiełbasę, brokuły i krewetki. Polej masłem czosnkowym i delikatnie wymieszaj, żeby wszystko się połączyło.
07 -
Podawaj od razu, udekorowane świeżą pietruszką i skropione sokiem z cytryny, jeśli masz ochotę.