→ Spód
01 -
70g roztopionego masła bez soli
02 -
180g pokruszonych herbatników Digestive
→ Masa serowa
03 -
320g miękkiego serka kremowego pełnotłustego
04 -
120g cukru białego
05 -
1 łyżeczka wanilii
06 -
½ łyżeczki soli
07 -
2 duże jajka w temperaturze pokojowej
→ Karmelowo-jabłkowa posypka
08 -
100g zimnego, pokrojonego masła bez soli
09 -
75g mąki pszennej
10 -
125g cukru Demerara
11 -
40g cukru białego
12 -
3 łyżki sosu karmelowego
13 -
300g obranych i pokrojonych jabłek Granny Smith
14 -
½ łyżeczki cynamonu do ciasta
15 -
1 łyżeczka skórki z cytryny
16 -
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
17 -
¾ łyżeczki cynamonu do jabłek
18 -
20g cukru białego