Karmelowe jabłkowe batony (Wersja Do Druku)

Batony z jabłkami i karmelem, słodka przekąska pełna smaku i aromatu.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Spód

01 - 70g roztopionego masła bez soli
02 - 180g pokruszonych herbatników Digestive

→ Masa serowa

03 - 320g miękkiego serka kremowego pełnotłustego
04 - 120g cukru białego
05 - 1 łyżeczka wanilii
06 - ½ łyżeczki soli
07 - 2 duże jajka w temperaturze pokojowej

→ Karmelowo-jabłkowa posypka

08 - 100g zimnego, pokrojonego masła bez soli
09 - 75g mąki pszennej
10 - 125g cukru Demerara
11 - 40g cukru białego
12 - 3 łyżki sosu karmelowego
13 - 300g obranych i pokrojonych jabłek Granny Smith
14 - ½ łyżeczki cynamonu do ciasta
15 - 1 łyżeczka skórki z cytryny
16 - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
17 - ¾ łyżeczki cynamonu do jabłek
18 - 20g cukru białego

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Nastaw piekarnik na 160°C z wentylatorem. Wysmaruj lekko 20x20 cm formę do pieczenia i wyłóż papierem do pieczenia tak, żeby papier wystawał z boków — dzięki temu łatwo wyjmiesz później ciasto.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Pamiętaj, aby serek i jajka miały temperaturę pokojową — masa lepiej się połączy i będzie bardziej gładka.
02 - Wybierz dobry sos karmelowy, bo fajnie podbije smak na wierzchu.