Kule likierowe (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 100 ml likieru jajecznego.
02 - 20 g masła.
03 - 100 g mąki kokosowej.
04 - 200 g białej czekolady do rozpuszczenia.
05 - 200 g białej czekolady (do polewy).
06 - 50 g siekanych pistacji (do dekoracji).

# Sposób Przygotowania:

01 - Wsyp mąkę kokosową do miski i wlej likier jajeczny.
02 - Rozpuść 200 g białej czekolady w kąpieli wodnej.
03 - Wymieszaj masło z roztopioną czekoladą, aż masa będzie jednolita.
04 - Dodaj mieszankę czekolady z masłem do mąki kokosowej i likieru jajecznego. Ugniataj ciasto, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
05 - Uformuj małe kulki z powstałej masy.
06 - Włóż kulki do lodówki i pozostaw na 2 godziny do schłodzenia.
07 - Rozpuść pozostałą czekoladę, którą będziesz używać do polewy.
08 - Zanurz schłodzone kulki w rozpuszczonej czekoladzie, aż będą dokładnie pokryte.
09 - Wyjmij kulki za pomocą widelca do pralinek i połóż je na kratce do ociekania.
10 - Posiekaj pistacje i posyp nimi kulki, zanim czekolada stwardnieje.
11 - Zostaw kulki na kilka godzin lub na całą noc, aby dobrze wyschły.

# Uwagi:

01 - Idealny pomysł na prezent.
02 - Przechowuj w lodówce.