01 -
Wsyp mąkę kokosową do miski i wlej likier jajeczny.
02 -
Rozpuść 200 g białej czekolady w kąpieli wodnej.
03 -
Wymieszaj masło z roztopioną czekoladą, aż masa będzie jednolita.
04 -
Dodaj mieszankę czekolady z masłem do mąki kokosowej i likieru jajecznego. Ugniataj ciasto, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
05 -
Uformuj małe kulki z powstałej masy.
06 -
Włóż kulki do lodówki i pozostaw na 2 godziny do schłodzenia.
07 -
Rozpuść pozostałą czekoladę, którą będziesz używać do polewy.
08 -
Zanurz schłodzone kulki w rozpuszczonej czekoladzie, aż będą dokładnie pokryte.
09 -
Wyjmij kulki za pomocą widelca do pralinek i połóż je na kratce do ociekania.
10 -
Posiekaj pistacje i posyp nimi kulki, zanim czekolada stwardnieje.
11 -
Zostaw kulki na kilka godzin lub na całą noc, aby dobrze wyschły.