01 -
Rozgrzej piekarnik do 190°C.
02 -
Wlej oliwę na średni ogień do garnka. Wrzuć żurawiny i podgrzewaj mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i zaczną pękać, około 5 minut.
03 -
Do żurawin dołóż miód, sok pomarańczowy, cynamon, imbir, sól i pieprz. Gotuj jeszcze 3-4 minuty mieszając, aż lekko zgęstnieje. Zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
04 -
W każdej piersi zrób kieszeń nie przecinając całkiem. Włóż do środka kawałki sera, a na to nałóż chłodną mieszankę żurawinową. Zamknij wykałaczkami, by farsz nie wypadł podczas smażenia.
05 -
Na dużej patelni, którą można włożyć do piekarnika, rozgrzej ogień na średnio-wysoki. Podsmaż kurczaka po 2-3 minuty z każdej strony aż ładnie się zarumieni.
06 -
W małej misce zmieszaj panko z roztopionym masłem.
07 -
Zdejmij kurczaka z patelni i odstaw na chwilę. Posyp każdą pierś warstwą mieszanki panko z masłem. Włóż z powrotem na patelnię i wstaw do piekarnika. Piecz 20-25 minut aż mięso osiągnie 74°C w środku.
08 -
Wyjmij kurczaka i daj mu odpocząć 5 minut. Wyjmij wykałaczki i posyp wszystko świeżą natką pietruszki przed podaniem.