01 -
Ustaw piekarnik na 190°C.
02 -
Na patelni rozgrzej oliwę. Posól, popieprz i posyp kurczaka czosnkiem w proszku. Smaż na średnim ogniu do złotego koloru i aż mięso będzie całkowicie ugotowane - około 5-7 minut z każdej strony. Zdejmij z ognia i pokrój na małe kawałki.
03 -
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Wrzuć makaron i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź i odstaw na bok.
04 -
W dużej misce wymieszaj ugotowany makaron z różyczkami brokuła, pokrojonym kurczakiem i sosem Alfredo. Wszystko dobrze wymieszaj.
05 -
Wysmaruj naczynie do zapiekania i przełóż do niego mieszankę. Na wierzchu rozrzuć starty parmezan równomiernie.
06 -
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut, aż ser się roztopi i całość będzie złocista i bąbelkować.