01 -
Do wolnowaru dodaj cebulę, czosnek, pokrojonego kurczaka, mrożone warzywa i kukurydzę.
02 -
Dodaj bulion oraz śmietankę. Zamieszaj wszystko porządnie, żeby połączyć składniki.
03 -
Wrzuc miękki ser i rozdrobnij go łyżką, żeby równomiernie się rozpuścił podczas gotowania.
04 -
Wsyp tymianek, pietruszkę i sól oraz pieprz. Zamieszaj, by przyprawy równomiernie się rozprowadziły.
05 -
Ustaw wolnowar na niski poziom i gotuj od 4 do 6 godzin, co jakiś czas mieszając, żeby nic nie przywarło.
06 -
Na około 30 minut przed podaniem ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź i odstaw na bok.
07 -
Kiedy danie się ugotuje, wmieszaj makaron i starty ser Parmesan, aż wszystko pięknie się połączy i rozpuści.
08 -
Spróbuj potrawy i ewentualnie dopraw dodatkową solą lub pieprzem przed podaniem.