Kurczak southwest rollsy (Wersja Do Druku)

Rollsy z kurczakiem, czarną fasolą, kukurydzą i rozpuszczonym serem Monterey Jack.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Warzywa

01 - 40 g pokrojonego jalapeño bez pestek
02 - 150 g czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
03 - 165 g kukurydzy odsączonej i opłukanej
04 - 30 g posiekanego szpinaku

→ Białko i rośliny strączkowe

05 - 170 g czarnej fasoli, wypłukanej i odsączonej
06 - 480 g ugotowanego kurczaka, porwanego na kawałki

→ Przyprawy i dodatki

07 - 5 ml soli
08 - 2,5 ml chili w proszku
09 - 2,5 ml mielonego kuminu
10 - 1,25 ml czarnego pieprzu mielonego

→ Nabiał

11 - 224 g sera Monterey Jack, startego

→ Ciasto

12 - 20 cienkich placków do sajgonek

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Wrzuć do miski kurczaka, kukurydzę, czarną fasolę, szpinak, paprykę oraz jalapeño.
02 - Wsyp kumin, chili, sól i pieprz. Dobrze zamieszaj, żeby smak się połączył.
03 - Wrzuć ser i wymieszaj z resztą farszu, żeby był równomiernie rozłożony.
04 - Połóż placek na stole tak, żeby wierzchołek był skierowany do siebie. Nałóż 30-45 ml farszu na środek placka.
05 - Zegnij dolny róg na farsz, potem złap oba boki i mocno zawiń. Brzegi zwilż wodą i dociśnij. Połóż na blasze.
06 - Rob tak samo z pozostałymi plackami i farszem.
07 - Włóż zawinięte sajgonki do zamrażarki, aż tłuszcz do smażenia lub piekarnik będą gotowe.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Sajgonki możesz piec w 200°C przez 15-20 minut lub usmażyć na złoto. Ilość jalapeño dobierz do swojego smaku. Podawaj z sosem salsa, kwaśną śmietaną albo guacamole.