→ Mięso
01 -
6–8 udek kurczaka, bez kości lub ze skórą
→ Przyprawy i tłuszcze
02 -
1 łyżka oleju roślinnego
03 -
1 łyżeczka soli
04 -
½ łyżeczki czarnego pieprzu
05 -
1 łyżeczka słodkiej papryki
06 -
½ łyżeczki czosnku granulowanego
→ Sos żurawinowo-pomarańczowy
07 -
1 szklanka żurawiny, świeżej lub mrożonej
08 -
½ szklanki soku pomarańczowego
09 -
3 łyżki miodu lub syropu klonowego
10 -
2 łyżki sosu sojowego
11 -
1 łyżeczka musztardy Dijon
12 -
Skórka otarta z 1 pomarańczy
13 -
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
→ Dodatki
14 -
Plasterki świeżej pomarańczy (opcjonalnie)
15 -
Natka pietruszki do posypania
16 -
Świeża żurawina do podania