01 -
450 g świeżego chow mein
02 -
450 g udek z kurczaka, bez skóry i kości, cienko pokrojonych
03 -
2 szklanki kiełków fasoli mung, wypłukanych i osuszonych
04 -
2 szklanki kapusty, drobno poszatkowanej
05 -
1 szklanka selera naciowego, drobno pokrojonego
06 -
1 szklanka marchewki, pokrojonej w cienkie paski
07 -
2 zielone cebulki, posiekane w kawałki po 2,5 cm
08 -
2 łyżeczki oleju roślinnego lub neutralnego w smaku
→ Sos do Makaronu
09 -
2 łyżki zwykłego sosu sojowego
10 -
1 łyżka ciemnego sosu sojowego
11 -
3 łyżki sosu ostrygowego lub wegetariańskiego do dań stir-fry
12 -
2 łyżki wytrawnego wina ryżowego Shaoxing, wina sherry albo bulionu drobiowego
13 -
2 łyżeczki oleju sezamowego
14 -
1 łyżeczka białego cukru
15 -
¼ łyżeczki białego lub czarnego pieprzu
16 -
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
17 -
4 ząbki czosnku, drobno pokrojone
18 -
½ szklanki bulionu drobiowego niskosodowego
→ Marynata do Kurczaka
19 -
2 łyżeczki zwykłego sosu sojowego
20 -
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
21 -
2 łyżeczki zimnej wody