01 -
Podgrzej olej roślinny na dużej patelni lub woku. Jeśli używasz woka, pozwól olejowi się zadymić. Zwykła patelnia? Pomiń ten etap z dymieniem.
02 -
Wlej roztrzepane jajka i szybko je podsmażaj, aż zaczną się ścinać, ale nadal będą wilgotne.
03 -
Wrzuć do patelni ryż i rozbij wszystkie zbite grudki, jeśli ryż jest posklejany.
04 -
Przesuń jedzenie na bok patelni, aby zrobić trochę miejsca. Dodaj resztę oleju i wrzuć posiekaną zieloną cebulkę.
05 -
Wlej sos sojowy i olej sezamowy po bokach patelni. Wszystko dobrze wymieszaj, aby ryż nabrał równomiernego, brązowego koloru.
06 -
Zdejmij patelnię z ognia. Nakładaj na ciepło i ciesz się, póki jest świeże.